Kedvezményes áraink elérhetőek:

nap
óra
perc
másodperc

Pánikroham lélegzőgyakorlatok a megnyugvásra

A pánikrohamok hirtelen fellépő, intenzív szorongásrohamok, amelyek számos fizikai és érzelmi tünettel járhatnak. Ezek a tünetek gyakran annyira ijesztőek lehetnek, hogy az érintett úgy érezheti, mintha meghalna, elveszítené az irányítást, vagy megőrülne.

A pánikroham tünetei közé tartozhat a szívdobogás, izzadás, remegés, légszomj, fulladási érzés, mellkasi fájdalom, hási diszkomfort, szédülés, ájulás, hidegrázás, meleghullámok, derealizáció (a valóságtól való eltávolódás) és depersonalizáció (önmagától való eltávolódás).

A pánikrohamok kezelésének egyik leghatékonyabb módja a légzőgyakorlatok alkalmazása. A mély, lassú légzés segíthet megnyugtatni az idegrendszert, csökkenteni a szorongást és a fizikai tüneteket.

Néhány hatékony légzőgyakorlat pánikroham esetén:

  • Haslégzés: Feküdj le egy kényelmes helyre, és tedd a kezedet a hasadra. Lélegezz be az orrodon keresztül, miközben a hasad kitágul, majd lélegezz ki a szádon keresztül, miközben a hasad behúzódik. Ismételd ezt a gyakorlatot 5-10 percig.
  • 4-7-8 légzés: Lélegezz be az orrodon keresztül 4 másodpercig, tartsd a lélegzetet 7 másodpercig, majd lélegezz ki a szádon keresztül 8 másodpercig. Ismételd ezt a gyakorlatot 4-szer.
  • Diafragmatikus légzés: Feküdj le egy kényelmes helyre, és tedd a kezedet a mellkasodra. Lélegezz be az orrodon keresztül, miközben a hasad kitágul, de a mellkasod nem mozdul. Lélegezz ki a szádon keresztül, miközben a hasad behúzódik. Ismételd ezt a gyakorlatot 5-10 percig.

Fontos megjegyezni, hogy a légzőgyakorlatok nem oldják meg a pánikrohamok alapvető okát, de hatékonyak lehetnek a tünetek kezelésében a roham alatt. Ha gyakran tapasztalsz pánikrohamokat, fontos, hogy szakemberhez fordulj, aki segíthet azonosítani a kiváltó okokat és kidolgozni egy kezelési tervet.

Dr. Orosz Zsolt és Bacsó Benjámin tanfolyama

Kedvezményes csomag Dr. Orosz Zsolt és Bacsó Benjámin kurzusához!

Ismerd meg a gyógynövények főbb jellemzőit és jótékony hatásait, illetve a hit és ima szerepét mindennapjainkban